Oude drukken Defensie

In deze database vindt u alle oude drukken die aanwezig zijn in het cultureel erfgoed van Defensie, verspreid over negen instellingen. Wij spreken over een aantal van circa 10.000 boeken die gedrukt zijn vóór 1801.

Lees meer: Oude drukken Defensie»

Pronkstukken

Onder pronkstukken vindt u een eerste selectie van bijzondere boeken van voor 1801 uit de gezamenlijke collecties. Hier treft u een eerste selectie aan van mooie, historisch belangrijke en integraal gedigitaliseerde werken van voor 1801 uit de gezamenlijke collecties.

Lees meer: Pronkstukken»

Portrettengalerij

Een collectie met portretfoto’s, cartes de visite en portretten uit boeken uit de periode 1850 tot 1940, eenvoudig te raadplegen via verschillende zoektermen.

Lees meer: Portrettengalerij»

Officiersnamen

Vele duizenden namen in de zogenaamde officiersboekjes, de naam- en ranglijsten van officieren tussen 1726-1810, worden op dit moment toegankelijk gemaakt; een bron van informatie over officieren en hun loopbaan.

Lees meer: Officiersnamen»

Tijdschriften

Onder Tijdschriften worden de fulltext gedigitaliseerde teksten beschikbaar gesteld van het Indisch Militair Tijdschrift over de periode 1872-1942, en van de Almanak der Koninklijke Akademie.

Lees meer: Tijdschriften»